12 юли 2012 г.

Бареков не плаща здравни вноски

0 коментара
Николай Бареков, самопровъзгласил се за защитник на правата на пациентите, гази с твърд ботуш здравните закони. Оказа се, че т.нар. журналист от Тв7 не си плаща здравните вноски и заради това няма достъп до лекар в България. 

Интересно още колко ли от "поборниците" за прозрачно и евтино здравеопазване, също пропускат да спазват задълженията си към закона. Безпринципното поведение на Бареков лъсна във фейсбук групата: "Бареков - съдбата на парцала, или когато ти липсват първите 7". Там бе пусната снимка от екран на справка за здравноосигурителния статус на водещия. Според нея той не е превел пари за здраве за декември 2009 г., както и от януари до август включително на 2010 г. А тъй като има повече от 3 дължими здравни вноски през последните три години, пациентските му права са прекратени.

Оказа се, че е точно така. Както всички кръшкачи от системата, Бареков може да получава само спешна и неотложна помощ. С новоприетите поправки в Закона за здравното осигуряване т.нар. журналист ще бъде лишен от възможността за сделки с имоти и коли. "Слугата на правителството", както го наричат в интернет свободните блогъри и форумци, иначе е ревностен "защитник" на пациентите, пише "Труд".

Изгоненият от Би Ти Ви "журналист" не се посвени да разкъса на парчета в ефир брой на вестник "Труд" през февруари т.г. Журналисти, политици и социолози единодушно осъдиха саморазправата, а хората масово го подиграваха. В нета можеше да се прочете от: "На Ники няма ли кой да му скъса... ника?", през: "Такава ще е съдбата на Бареков", "Това е слабост" и "Готов е да надмине себе си за някой лев".

0 коментара:

Публикуване на коментар