3 август 2012 г.

Миро Ирландския плаща 100 бона за 13 фена в "Тиутър" и за хвалби във форумите

0 коментара

Министърът на земеделието Мирослав Найденов е пръснал 100 000 за популяризиране на Програмата за селските райони в социалните мрежи и форумите.

За да бъде популяризирана програмата министерството е заделило 50 000 без ДДС за създаването на профил в двете най-популярни социални мрежи „Twitter“и „Facebook“. В първата група има едва 13 последователи, докато във втората те са 64. Отделно от това други 50 000 без ДДС са заделени за „публикуване на информация за Програмата за развиитие на селските райони в интернет форуми“.

От текста на документа става ясно, че в министерството ценят високите технологии и бързото развитие на социалните мрежи. „Facebook и Twitter са сред най-глобално развиващите се социални мрежи както в България, така и в цял свят. Редица световни институции използват съвременните социални мрежи като информационни портали за своите продукти“, е записано в план-програмата, като от ведомството се мотивират, че това е най-лесният начин ПРСР да достигне до младите хора.

Министерство на земеделието и храните продължава с анализа на влиянието на социалните мрежи, като вписва, че изпълнението на тази обществената поръчка ще включва „разработването и поддържането на подобен тип страница за бърз и пряк достъп до информационни материали на Програмата. Този тип общуване дава и възможност за коментари, както и за обратна връзка с потребителите”.

На посочената от министерството страница на Програмата във Facebook, информация се качва от 4-ти март 2012 г. Съдържанието, което генерира страницата, е чрез споделяне на материали основно от няколко външни източника – Агро.БГ, Fermer.BG, информационна агенция „Фокус”, агенция „КРОСС”. Изключително рядко страницата създава свои собствени новини – една от които е съобщението, че Програмата за развитие на селските райони от 4 май 2012г., вече има и Twitter акаунт.

От министерството потвърдиха, че през 2012 г. за присъствието на програмата в социалните медиите са одобрени нови 50 000 лв. От там обаче отказват да назоват името на изпълнителя, който е спечелил обществената поръчка за популяризиране на ПРСР.

Мирослав Найденов е бивш кадър на ДПС. В правителството на Тройната коалиция той бе главен секретар на НВМС. Бившият земеделски министър Нихат Кабил го уволни през 2006 г. , след като стана ясно, че той е главно действащо лице в далаверата с вноса на 75 тона старо ирландско месо. Заразените месни продукти попадат в търговската мрежа под формата на кайма и създърма. Въпреки това Кабил го спасява от съдебно преследване, тъй като отказва да сезира прокуратурата.

 По тази причина, днес в средите на опозицията, министърът е известен с двата си прякора "Миро Мършата" и "Миро Ирландския".

0 коментара:

Публикуване на коментар