30 юни 2012 г.

Съдия Пенгезов към Делян Пеевски: На всяко прасе му идва Коледата!

0 коментара
Председателят на Софийския апелативен съд генерал Веселин Пенгезов спечели дело за клевета срещу жълтия вестник "Уикенд". Софийският градски съд му присъди обезщетение от 50 000 лева за претърпени морални и неимуществени вреди. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е управляващ медиите на близката до партията Корпоративна търговска банка."Уикенд" е част от медийната групировка.


- Ген. Пенгезов, удовлетворен ли сте от изхода да делото срещу "Уикенд"?

- По принцип да. Това обаче няма да е първото дело, което ще водя за клеветите, които ми нанесоха. Тепърва ще последват и други дела, защото тези, които вършат безобразия трябва да бъдат наказани и някой трябва да им потърси отговорност. В една демократична държава, като България, трябва да има правила и е важно всяко безобразие да бъде наказвано.

- Кое от твърденията в "Уикенд" ви обиди най-много?

- Не само бе уронен моят престиж като магистрат, но и по недопустим начин бе накърнена професионалната ми чест и достойнство. По моя адрес се твърдяха толкова неверни неща, които само един малоумник може да измисли. Явно определени малоумници по цял ден измислят щуротии и след това ги публикуват.

- Убеден ли сте, че със спечеленото дело ще бъдат спрени медиите, които досега клеветяха безнаказано?

- Честно да ви кажа, не съм убеден. Определена медийна групировка и вестници се превърнаха в слугинаж. Тепърва ще последват дела срещу тези вестници.

- Кой ще е следващият ви ход?

- Ще заведа дело и срещу вестник "Монитор".

- Какво ще кажете за финал?

- На всяко ПРАСЕ му идва Коледата!

"България днес"

0 коментара:

Публикуване на коментар