24 юни 2012 г.

Бареков се бори за любовта на банкер

0 коментара

Самовлюбеният водещ иска да управлява всички медии, финансирани от държавната "частна" Корпоративна търговска банка

Телевизионнят водещ Николай Бареков вече не бил доволен само от шефския пост в ТВ 7. Той се взел насериозно и вече личало по поведението му, че иска по-голяма власт в медийната империя на близката до ДПС Корпоративна търговска банка. Тя се управлява от депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, която е бивша шефка на Българския спортен тотализатор в правителството на НДСВ и Ахмед Доган.

Точно тях двамата Дудука иска да измести от сърцето на големия бос и финансов благодетел Цветан Василев. Пеевски вече забелязал апетитите на Бареков да управлява всички медии, които хвалят правителството на ГЕРБ от сутрин до вечер, но тактично не вземал отношение. Преди два месеца обаче депутатът остро възнегодувал пред свои приближени от поведението на самовлюбения Бареков. Водещият на сутрешния блок на ТВ 7 се опитвал по всякакви начини да да се подмазва на Цветан Василев, който е мажоритарен собственик на Корпоративна банка и приближен на премиера Бойко Борисов. 

Дудука придружавал Василев преди седмици на последния мач от футболната "Б" група на "Ботев". Там открито му се слагал, както открито не го е правил дори с вътрешния министър Цветан Цветанов, когото галено нарича в ефир "Цецо". Засега Делян Пеевски, който е шеф на медиите на ДПС, не обръщал внимание на домогванията на Бареков към биг боса, за да не нагнетява напрежение. Няколко пъти негови приближени се опитали тактично да обяснят на изгонения за корупция от БТВ журналист, че връзката на Цветан Василев с Пеевски е повече от стабилна и дори Бойко Борисов не бил в състояние да я разпадне. Бареков обаче постоянно изтъквал заслугите за близостта на банката с "Бойко и Цецо"и изграждането на положителния имидж както на трезора, така и на правителството на ГЕРБ.

Източници от медията на ДПС са категорични, че до изборите Бареков можел да се окаже в немилост, защото и без това дразнел повечето от служителите на вестниците и телевизиите на Цветан Василев. 

Корпоративна банка държи над 1 милиард лева на държавните предприятия. Според публикации в медиите, те са на разплащателни сметки с между 2 и 3 процента годишна лихва. От тези пари трезорът печели годишно около 150 млн. лева, които биват влагани в медии, които се използват за разправа с реалните и измислени врагове на правителството на Бойко Борисов.

Атанас Тодоров

0 коментара:

Публикуване на коментар