25 февруари 2012 г.

Корпоративен фашизъм

0 коментара
Днес бе извършено най-бруталното посегателство върху медийната свобода у нас. Николай Бареков, водещият в телевизията на ДПС ТВ 7, публично скъса вестник “Труд” и отправи заплахи към в. “Труд”, към в. “24 часа” и призова за саморазправа с издателите на двата вестника.

Това действие по смисъла на българския наказателен закон представлява престъпление по чл. 108 - подбуждане към фашизъм.

Да, това е чистопробен фашизъм, защото по общоприетото определение фашизъм е всяка идеология, която прилага пропагандни и цензорски техники, за да потисне опозицията и свободното слово.Това, което направи в депесарския си ефир Николай Бареков, е точно това. Той поиска размазването на изданията на Вестникарска група България, защото те не бяха погълнати от депесарските медийни кашалоти. Което е корпоративен фашизъм.

Изданията на Вестникарска група България в момента са едни от малкото влиятелни независими медии у нас. Целта е те да бъдат смазани, заличени, за да се установи пълен медиен монопол. От месец по телевизията и вестниците на Пеевски, Цветан Василев и Доган се прави т. нар. “разследване” за цените на лекарствата и се отправят призиви за саморазправа с уважавани бизнесмени. Целта на това нещо е да бъдат дискредитирани издателите на “24 часа” и “Труд” и да бъдат принудени да отстъпят двата вестника на депесарския монопол.

Ако някой си мисли нещо друго, той е пълен наивник. Никой от кашалотите не се е загрижил за нуждите на потребителите и болните. Става дума за пари (нашите пари), става дума за монопол, става дума за корпоративен фашизъм.

Омаскаряването започна заради опита на подлогите на Доган да придобият вестниците “24 часа” и “Труд”. Когато ВАЦ продаваха своята собственост в България, единственото условие пред купувачите бе те да не са свързани с медийния монопол на Делян Пеевски и Корпоративна банка. Затова в сделката бе вмъкнат троянският кон Христо Грозев, който впоследствие се оказа пълномощник на депутата от ДПС.

Когато останалите съдружници поискаха да се разделят с него, защото не искат да са ортаци с ДПС, той започна съдебна битка с мръсни номера. Нещата истеризираха, когато стана ясно, че Европейската комисия е започнала разследване срещу Корпоративна банка заради това, че в нея са депозирани почти всички свободни пари на държавните фирми, тоест на българските граждани. Това според критериите на Брюксел е незаконна държавна помощ и скоро България, тоест българските данъкоплатци ще трябва да платят глобата за това, че с техните пари бе създадена една куха империя и се поддържат слугински медии, които всекидневно губят. Но на кого му пука, след като държавата дава.

Разследването на Европейската комисия обаче превръща Корпоративна банка в проблем на това и всяко следващо демократично правителство, проблем на българското гражданско общество. Всяка власт гнусливо ще трябва да се разграничава от Корпоративна банка, както го правят и свободните граждани. Това е началото на края на групата, както някога се случи впрочем с "Мултигруп", където са корените на депесарския медиен монопол.

Затова тези медии изпадат в корпоративен фашизъм. Опитват да се преборят с независимите си конкуренти чрез човеконенавистен бяс.  Опитват да установят медийна диктатура, като подчинят всяка власт. Затова гражданите трябва да защитят своята република, своя суверенитет. Иначе попадат под робство. Това е разделителната линия в днешното българско общество. Или си от тъмната страна на корпоративния фашизъм, или искаш своята свобода.

Понякога езикът на Бареков е мек към неговите партньори, но нека те имат предвид, че от него се излъчват опасни зарази. Много опасни - този човек в личния си блог бе призовал в България да има диктатура ала Пиночет.  “Затова - камионетките, ако обичате, да тръгват. Автоматите, заповядайте и на нашата улица!”“Няма по-гнусна съдба от това един народ да го управляват педерасти по душа. Диагнозата е корупция. Лечението - рязане на глави и ръце. Прогнозата за нас - без надежда. Пиночет ли? Нека да не плашат народа с хунти и пиночети, защото той вече знае, че друго няма да оправи положението.”

“Този боклук, който тук беше стоварен под формата на трактористки машини, да се омита още днес от столицата, където сме дошли да си изкарваме хляба, защото в противен случай аз ще оглавя едно гражданско общество срещу тази развилняла се пасмина от провинцията и не се знае ние какво можем да направим. Можем да режем гуми, може да палим трактори. Аз не желая някакви разюздани селяни, наистина в центъра на София, да ми пречат."

Цитатите от същия този Бареков, който скъса в. “Труд”. Жалко, че една партия, в чието име има думите права и свободи, защитава само личните интереси на Доган и Пеевски и ползва фашистки методи, за да осигури монопола на медийния си октопод - ТВ 7, "Телеграф", "Уикенд" и т.н.

"Медийна група България холдинг"

0 коментара:

Публикуване на коментар