5 януари 2011 г.

Правителството даде 10 млн.лв. на БНТ

1 коментара
10 млн. лв. получи Българската национална телевизия от държаавния бюджет. Допълнителните средства, извън годишната издръжка на БНТ, са отпуснати с решение на правителството.  Парите ще бъдат използвани за погасяване на задълженията към БТК за разпространение на телевизионна програма.

10-те милиона са осигурени чрез икономии и преструктуриране на централния бюджет. От кабинета споделиха, че така може да бъдат преодолени тежките финансови затруднения на медията, които са възникали през тази година.

Новото ръководството на БНТ продължава порочната практика да утвърждава невиждани за възможностите на телевизията бюджети за външни продукции.  Например детското предаване "Добър ден, господин Жасмин" струва 7350 лв. на предаване или 294 лв. за минута продукция;  "Животът на другите" - 42 781 лв. за брой или 950 лв. за минута; "Кафе Признание" - 36 900 лв. за брой или 838 лв. за минута; "Седмо чувство" - 14 136 лв. за брой или 565 лв. за минута. Това са все предавания, чийто рейтинг е под санитарния минимум и на практика редовият зрител дори не подозира за съществуването им. 

1 коментара:

Публикуване на коментар