12 януари 2011 г.

Екшън в ДПС, Дал нападна Доган

0 коментара
Бившият зам.-председател на ДПС Касим Дал тръгна на открита война срещу Ахмед Доган. Дал подаде оставка от Централното оперативно бюро на партията, но остава в Централния съвет и парламентарната група. В разпространеното от него обръщение до структурите по места, Касим Дал  заявява, че заради поведението на Доган е изчезнала "каузата ДПС". Тя е отстъпила място на лични каузи за бързо материално обогатяване. Дал допълва, че лидерът на партията използва безскрупулно властта и хората "като употребени салфетки". Но очевидно Доган е възприел подобен тип поведение още от 1974 г., когато е бил вербуван в Държавна сигурност.

Бившият заместник обясни, че е мълчал една година, защото е дал време и шанс на новото ръководство. Според него обаче те също експлоатират каузата ДПС за личното си благополучие. "За тази една година никой от това ръководство не ме потърси и за да се реализира приемственост в партията и да се решат положително не една и две кризисни ситуации", обяснява Дал. Според него всички в ДПС бавно и полека се превръщат в "мъжки секретарки". Този израз бе употребен от Доган по адрес на началника на кабинета му Ахмед Емин малко след като той бе намерен мъртъв в Боянския сарай.

Малко след като се разбра, че Дал напуска ЦОБ, говорителят на движението Камен Костадинов коментира, че от известно време пълзят слухове за паралелни структури, които Касим Дал се опитва да прави. Но вече започвал да се съмнява, че тези информации може и да са верни.

0 коментара:

Публикуване на коментар