14 януари 2011 г.

Трактора с нова банда за отвличания

0 коментара
Нова престъпна банда за отвличания, подобна на "Наглите", е оглавил соченият за лидер на "Октопод" бивш арестант Алексей Петров. До този тревожен извод са стигнали тайните служби у нас, след като агенти на ДАНС засекли активизиране на структури от подземния свят, подчинени на Трактора. Това съобщава вестник "Уикенд", позовавайки се на свои източници от службите.

Споменът за "Наглите" бил възкресен след опит за отвличане, който за щастие претърпял неуспех. Жертва на похитителите трябвало да бъде синът на Валентин Шотев - бивш съдружник на Алексей Петров в охранителния бизнес и ключов свидетел по делото "Октопод". 20-годишният наследник на Шотев бил спасен благодарение на частните си охранители, които дори имали пряк сблъсък с новите "Нагли". Според "Уикенд" новата наказателна бригада на Трактора ръководел мафиотът Дарвин Дървото - бивша барета и ортак на Тони Хамстера в бизнеса с крадени коли. Място в разбойническата банда, твърди изданието, имал и Русалин Русалинов - бивш бодигард на бесепаря Румен Петков и настоящ вицепрезидент на Федерацията по карате. От МВР обаче опровергавали неговото участие в престъпната група.

Според източниците на жълтото издание, от полицейските среди целта на похищението на сина на Шотев не била искане на откуп, а изнудване на бизнесмена да оттегли показанията си по делото "Октопод". В службите били сигурни, че именно информацията, която бившият съдружник на Петров разказал пред съда, била опасна за него, и поради тази причина Трактора го считал за враг номер едно.

Валентин Шотев, който е и последният комсомолски секретар в МВР, въртял общ охранителен бизнес с Алексей отдавна. Двамата дори стопанисвали крупен парцел на "Черни връх", където построили офис, сгради, ресторанти и училище. През 2001 година обаче Трактора ограбил съдружника си и го набедил пред тогавашния главен прокурор Никола Филчев, че се е опитал да го ликвидира. Така Шотев се разделил с милиони долари, твърди още "Уикенд", но днес Петров бил този, който се боял от бившия си съдружник.

0 коментара:

Публикуване на коментар