6 януари 2011 г.

СРС-ета вместо "Сънчо" за Бойко Борисов

0 коментара
Всяка вечер министър-председателят Бойко Борисов слуша записи от телефонните разговори на министрите си. Премиерът отделял по 2 часа, за да прослуша най - интересните СРС-ета. Този слух усилено обикаля политическите среди, след като бяха обнародвани скандалните разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, вицепремиера Симеон Дянков и зам.- министъра на финансите Владислав Горанов. Разкритията са на път да предизвикат политическа криза в управляващата партия ГЕРБ, тъй като потвърждават тезата на опозицията, че България се е превърнала в полицейска държава.

Записите със специални разузнавателни устройства са както от телефонните разговори на висшите чиновници така и от монтирани "бръмбъри" на ключови места в министерствата. Политици от опозицията твърдят още, че подслушването се извършва от вътрешното министерство по искане на премиера.  Бойко Борисов многократно обяви пред медиите, че няма доверие на министрите си и затова ги подслушва. И тъй като през деня той е зает с участия в тв предавания, интервюта за вестници и рязане на ленти на нови обекти, едва вечерта намирал време да прослуша разговорите.

Според утвърдения график, привечер служител на МВР носил записите на министър - председателя в къщата му в Банкя или в резиденция "Бояна", твърдят още депутати.  Борисов предпочитал на слуша сам разговорите на подчинените си. Особен интерес за него представлявали записите на министрите Мирослав Найденов и Росен Плевнелиев. Борисов планирал след време слухтенето да бъде поето от новата структура за борба с корупцията БОР-КОР. Тя ще бъде подчинена лично на министър-председателя. За неин шеф се спряга името на Румен Миланов.

0 коментара:

Публикуване на коментар