29 януари 2011 г.

ГЕРБ пази незаконните имоти на ДПС

2 коментара
След като изхарчи милиони левове за скъпи пиар акции, правителството не пипна незаконните имоти на богатите българи. Баровските вили и къщи по плажовете и язовирите продължават да бъдат кичозно украшение на красивата природа.

Преди два месеца министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев обиколи България с хеликоптер. С него бяха и десетки служители на строителното министерство. Целта беше да се заснемат незаконните имоти по язовирите и Черноморието и уж след това да се премахнат. Свитата на Плевнелиев навъртя хиляди киломерти по въздух, изразходвайки милиони левове държавни пари. Резултат от показната акция обаче няма. Всъщност е много странно защо "Хвърковатата чета" на Плевнелиев пропусна да отбележи един много характерен незаконен обект. Става въпрос за текето на Енихан баба на връх "Свобода" в Родопите. Въпреки, че бе доказано по безспорен начин, че то е незаконно, никой от властта не отваря и дума за текето, а какво остава да го снима или покаже на обществото. Самото теке си стои гордо на планинския връх, като символ на безхаберието и продажността на управляващите. И разбира се, на безгръбначност и лакейство спрямо ислямистката инвазия и наглостта на лидерите на Движението за права и свободи.

Въпреки обещанията и заканите на Бойко Борисов, ГЕРБ не посмя да пипа бастионите на ДПС и сараите на лидерите на етническата партия. Иначе е трудно да се обясни защо при акцията на Плевнелиев не бе показан незаконният кей на Доган сарай на брега на морето край вилата му в местността "Отманли" до Бургас. Той също си стои недокоснат и незасегнат от уж безкомпромисните отряди на властта. Така нареченото "барбекю на Доган" в столичния квартал "Бояна" също си е недокоснато и Ахмед Доган и неговите хора продължават да си правят там големи софри.

А иначе в столицата също бе направена показна акция със снимки от хеликоптери и много удобни интервюта след това. Въпреки големите обещания по Черноморието всъщност не бе направено нищо. Много незаконни имоти въобще не бяха показани. Вилата на певицата Белослава на брега на морето в село Черноморец въобще не бе обявена. Друга вила, собственост на Митьо Пайнера, отново незаконна и на брега на морето, също не бе пипната. Пайнера стана печално известен с това, че има голяма заслуга за навлизането на порнографията и пошлостта в България, налагайки на широката публика певици в поведение на проститутки и външност на стриптизьорки.

По морето обаче бяха направени няколко наказателни акции срещу обикновени хора и дребни собственици на имоти. В Стария Несебър бе проведена показна рекламна кампания, която трябваше да покаже как твърдо пипа властта и бяха съборени незаконни постройки на жители на града. Десетки семейства бяха оставени без покрив заради недомислие в наредбите. Със затворници бяха атакувани къщите на обикновените хора, а в същото време хотели в Слънчев бряг, построени на пясъчната ивица, продължават да си стоят недокоснати. Най-брутален е случаят с хотел "Дюн", собственост на съпругата на убития бос на ВИС Георги Илиев - Мая.

Прелюбопитен е и фактът, че вилата на Росен Плевнелиев на морския бряг край Черноморец също е незаконна. Тя е построена върху земя, публична държавна собственост, и въобще не е ясно как и с чие разрешение се е озовала там. Ясно е обаче, че и тя няма да бъде съборена. В местността "Ченгенез кале" багерите сринаха къщи и постройки на обикновени хора и рибари, на които така й не бе дадена възможност да узаконят имотите си. На брега на Ропотамо бяха съборени бараките на няколко рибари, които дълги години си вадеха хляба там. Така властта показва мускули на малкия човек, но мълчи и се спотайва пред силните и богатите.


Иначе е трудно да си обясним защо повече от два месеца след акцията край язовир Ивайловград, къщите там продължават да си стоят цели и непокътнати. Имотът на депутата от ГЕРБ Недялко Недялков продължава да си стои на брега на язовира. Баровския митничарски квартал все още краси бреговата ивица в противоречие с всякакви закони и норми. Кой знае защо Росен Плевнелиев спря да говори, че там "ще играят багерите". Може би защото митничарите знаят много за контрабандните канали, които финансират управляващата партия ГЕРБ. И тук въздушната акция на Плевнелиев явно е имала само рекламен характер, без реални резултати.

Язовир "Искър" пък вече прилича повече на баровския квартал "Бевърли Хилс" край Холивуд, отколкото на охраняем обект с национално значение. По брега на язовира са кацнали десетки незаконни къщи, които никой не се сеща да събори. Според публикации в медиите, край водоема много вили имат както депутати от управляващата върхушка и опозицията, така и видни представители на мутренските среди. Срещу тях обаче властта не е безкомпромисна.

Така след като бяха похарчени милиони за показните акции и тв реклама, резултатът си остава нулев. На имотите на богатите и силните не посегна никой, а бяха атакувани такива на неколцина нормални семейства. Двойният стандарт бе приложен с пълна сила, като за обикновените хора нямаше прошка, а за тези с милионите просто не бяха приложени законите. Вместо да харчи пари за излишна показност, властта можеше да даде тези средства за социални помощи и здравеопазване. Защото в България, според черната статистика, от глад и болести дневно умират по 50 души.

2 коментара:

Публикуване на коментар