17 януари 2012 г.

„Пайнер“ лапа 2 млн. лв, а агент „Карак“- 1,7 млн. лв.

0 коментара

Димитровградският чалга гигант „Пайнер“ взема близо 2 млн. лв.от Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“. Проектът на музикалната компания на Митко Димитров е одобрен от ръководителя на Договарящия орган към програмата Марияна Велкова. 2-та милиона са за „модернизация на оборудването й“, установи проверка в регистрите на финансовото министерство.

С поредна крупна сума европари се е уредил и собственикът на частното радио „Дарик“ Радосвет Радев, чието име лъсна в списъците на доносниците на бившата Държавна сигурност като агент „Карак“. „Дарик радио“ АД получава 1 730 000 лв. по проект за финансиране на високотехнологично оборудване.  Парите ще бъдат изплатени в началото на следващата година и са безвъзмездни. 

Още няколко телевизии и продуцентски къщи вземат средства за развитие на бизнеса си. Раздираната от междуличностни конфликти нова икономическа телевизия „България он ер“ лапва 1 280 000 лв. за внедряване на „нови технологии и по-добро бъдеще“. Проектът  за 1,2 млн. лв. а фирмата  „Хит вижън плюс“, притежаваща кабелната „Икономика тв“ и марката „Хит тв“, също е одобрен. Ямболската кабеларка „Диана кабел“ прибира 350 бона. 

Продуцентската компания „Дрийм тийм прадакщън“ АД на Евтим Милошев и Любо Нейков получава дар от 460 000 лв.  Парите са за закупуване на техника за производство на филми. С европейски средства се е уредила и тв водещата Венета Райкова. Фирмата – продуцент на предаването й „Горещо“- “Телеман“ получава 220 000 лв.на нова техника. 

Собственикът на „Полисаунд Инк“ Валентин Марков лапва 179 000 лв. за „оборудване на аудио и видео студио“. Марков е продуцирал песни на Теди Кацарова, Дони и Момчил и Графа.

Фирма на зверски убитата в САЩ сестра на Илия Павлов – Славка Найденова също се е уредила с европейски пари.  "Сиела Софт енд Паблишинг" с управител Веселин Тодоров взема 1 млн. лв.за технологична модернизация на фирмата. „Сиела“ бе част от бизнес империята на боса н „Мултигруп“ Илия Павлов. 660 000 лв. от програмата прибира  в банковата си сметка издателят на високотехнологични списания „Хай енд“.

0 коментара:

Публикуване на коментар