17 януари 2012 г.

Уляна Пръмова продуцира Пъпеша

0 коментара

Скандалната бивша шефка на БНТ Уляна Пръмова е станала служителка на бившия си подчинен и близък приятел Димитър Цонев – Пъпеша. Пръмова е назначена за продуцент в предаването „24/7“, което се излъчва по bTV action

Ексгенералната директорка на държавната медия участва в подготовката на предаването, но по всякакъв начин се стреми да скрие факта, че е на заплата при Цонев, с когото преди години дружно източваха БНТ чрез предаването „В неделя с...“.

Служители от bTV разкриват, че Уляна Пръмова се занимавала с „всичко около предаването, тъй като екипът се състоял от едва 4-има души“. В задълженията й влизало определянето на темите и гостите. Именно тя води преговорите с потенциалните събеседници в „24/7“. Тв изданието е тристранна продукция между Димитър Цонев, btv и процудентката компания Media Pro Entertainment. Директор на българския й клон е Алесандро Мерлини, който пък е зет на бившия премиер и настоящ лидер на ДСБ Иван Костов. 

„24/7“ се състои от две части. Първата представя на зрителите анализи и коментари на известни журналисти, политолози и социолози за трите най-важни събития през седмицата. Заедно с Цонев, те коментират предварително избраните от зрителите теми, като класацията се съставя на сайта на предаването. Във втората част, на „стола на истината“ сядат известни публични личности, които отговарят на седемте въпроса на водещия. 

Димитър Цонев – Пъпеша водеше скандалното предаване „В неделя с..“ по БНТ, което беше обвинявано в източване на бюджета й. В държавната медия твърдяха, че това е ставало с покровителството на генералната директорка Уляна Пръмова, тъй като двамата били в близки бизнес отношения. За малко повече от 2 години, за неделното издание са платени 4 651 660 лв., а рекламните му приходи са били едва 81 912 лв. На „Сан Стефано“ подозират, че двамата са си поделили милионите, а като доказателство те посочват продължаващото им и до днес тв сътрудничество. 

Етървата на бившия еврокомисар Миглена Кунева изкара на поста два мандата – от 2004 до 2010 г. и остави над 30 млн. лв. дефицит на наследничката си Вяра Анкова. Веднага след като бе отстранена от шефския пост в БНТ, Пръмова се затвори в жилището и прекъсна медийните си изяви. В медията се твърди, че Пръмова е станала по-ниска и от тревата, заради параноичния й страх от прокурорско разследване на далаверите й.

0 коментара:

Публикуване на коментар