31 януари 2012 г.

Андреа прави винтове и гайки

0 коментара
Винтове и гайки произвежда чалга певицата Андреа. Русото миньонче е съсобственик на фирмата „Мета микс“ ООД, която прави над 14 000 крепежни елемента за строителството, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост и електрониката.  Клиенти на певицата със скромни гласови данни са над 2000 български и чужди фирми, установи проверка.

Собственик на търговското дружество „Мета Микс“ е родената през 1987 г. Теодора Руменова Андреева, известна с артистичния си псевдоним Андреа. Неин съдружник е майка й Михаела Андреева. Седалището на фирмата е на столичната улица „Българска морава“ 66.

В момента“ Мета микс“ е изпълнител на проект за 100 000 лв. по Оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика“ към икономическото министерство. Тя участва в модернизацията на производството на „Лес Комерс-94“. Семейната фирма на Андреа се опитва да навлезе и в доходоносния консултански бизнес. Бащата Румен Андреев е сформирал екип, който подготвя и консултира проекти на бенефициенти за финансиране от фондовете на Eвропейския съюз. През последните години „Мета Микс ООД разширява своята дейност, като започва  внасянето на машини за обработка на отпадъчна биомаса за  производство на ток от възобновяеми енергийни източници.

Андреа притежава още една фирма със сходна дейност, показват данните в Търговския регистър. Заедно с кюстендилската адвокатка Теменужка Георгиева Михайлова, чалгаджийката е съсобственик на „ТЕ Трейд“ ООД. Предметът й на дейност е търговия с крепежни и строителни елементи. Това търговско дружество пък е собственик на склад, който продава винтовете и гайките на „Мета Микс“. Съдружничката на певицата бе секретар на Общинската избирателна комисия в Кюстендил на местните избори през 2011 г.

Докато фолк певицата се радва на щедра финансова подкрепа, служителите във фирмата й гладуват. Наскоро стана ясно, че заможното семейство не плаща заплати на своите работници. Това е и причината за огромното текучество в „Мета микс“. Цялата печалба отивала за финансирането на клиповете и кариерата на Андера. Според запознати, родителите инвестирали над 100 000 евро, за да стане любимото им чедо известна фолк изпълнителка. Веднага след абитуриентския си бал Андреа си слага силикон и получава като подарък луксозен джип BMW X5.

Бащата Румен Андреев се занимава и с недвижими имоти. Той е бивш общински съветник в родния си град Сапарева баня. Преди време купил стара къща, която ремонтирал и превърнал в луксозна вила. Именно там са снимани някои от клиповете на дъщеря му. В Сапарева баня често може да бъде видян и приятелят на Андреа – боксьорът Кубрат Пулев.

0 коментара:

Публикуване на коментар