26 януари 2012 г.

Дядо Натанаил си купи хотел за 1,3 млн. евро

0 коментара
Неврокопският митрополит Натанаил е купил тризвездният хотел “Неврокоп”, намиращ се в центъра на Гоце Делчев. Владиката изтеглил банков кредит и платил 1,3 млн. евро за хотелския комплекс. 
Сделката първоначално учудила местните жители, но те бързо я оправдали, защото тръгнали слухове, че към хотела имал апетит местен бизнесмен, близък до ДПС, който искал да строи джамия на негово място.

Така Неврокопската митрополия става притежател на хотела и 4 дка земя в центъра на Гоце Делчев. Сделката била сключена лично от митрополит Натанаил. Той придобил имота чрез фирма “Непар”, която е изцяло с капитали на митрополията.

Преди да стане собственост на епархията, към хотел “Неврокоп” проявяваше интерес местната фирма “Меркез”, която имаше сключен предварителен договор за покупката. Собственикът на фирмата, близък до ДПС, дори бе капарирал голяма сума пари за хотела. В последния момента обаче бившите собственици се отказаха от “Меркез” и предадоха комплекса на Натанаил.

Свещеници са категорични, че покупката не противоречи на Закона за вероизповеданията, който разрешава създаване на търговски дружества. Така дядо Натанаил се оказа собственик на най-хубавия хотел в града. И при новия собственик, комплексът не е променял предназначението си. Той работи и приема гостите на малката община. Разполага с 12 апартамента, 13 единични и 31 луксозни стаи, ресторант и бар.

0 коментара:

Публикуване на коментар