10 декември 2010 г.

Министър Миро платил 450 000 лв. на btv

0 коментара

450 000 лева е получила телевизия btv от Министерство на земеделието и храните. Парите са част от милионите, които министър Мирослав Найденов е раздал на средствата на масова информация за осигуряване на медиен комфорт на ведомството.
Първият транш е в размер на 200 000 лева. Парите са предназначени за излъчване на специализирана рубрика за информационна кампания за програмата за развитие на селските райони. Вторият транш през 2010 година е от 250 000 лв. Дейността предвижда излъчване на специална рубрика за програмата за развитие на селските региони с участието на експерти от земеделското министерство и бенефициенти. Сумите са по линия на европейската програма, ползвател на която е Министерството на земеделието и храните за периода 2007/2013 година. Парите се превеждат без конкурс и без обществена поръчка". Данните са публични и са публикувани на сайта на министерството.

По-рано днес в сутрешния блок на btv, лидерът на РЗС Яне Янев обвини телевизията, че изпълнява поръчки на министерството и лично на Мирослав Найденов.

0 коментара:

Публикуване на коментар