23 декември 2010 г.

Интерпол издирва държавен чиновник

0 коментара
Висш български чиновник е издирван от Интерпол за извършени престъпления. От 2005 г. европейската полиция търси главния секретар на Българския институт по метрология Стоян Йорданов Стоев по искане на Обединените арабки емирства. Докато ченгетата го търсят, без никакво притеснение Стоев работи в държавната администрация.

Името на родения в Дупница чиновник фигурира в официалната интернет – страница на Интерпол. Той е обвинен във фалшификации и измами с кредитни карти и по неизвестни причини успял да се отскубне от съдебните властти в арабската страна.

Стоян Стоев е завършил Техническия университет в София през 1997 г., специалност „Информационно измервателна техника” и Великотърновския университет през 2005 г., специалност „Стопанско управление”. Работил е като асистент в катедра „Ел. мрежи и системи”, във Военномедицинска академия като специалист по обработка на база данни, а след това в различни частни фирми. Между 2000 и 2005 г. главният секретар на Института по метрология е работил в Canadian Technology in Bulgaria като началник сервиз и директор логистика. Изграждал е локални и оптични мрежи. В биографията си той е записал, че е извършвал тази дейност в София и Обединените арабски емирства. През 2005г. Стоев успява да напусне Дубай и става началник сектор в Народното събрание. 5 години по-късно Интерпол и МВР все още издирват държавния чиновник.

0 коментара:

Публикуване на коментар