3 декември 2010 г.

Появи се партия Vertu

0 коментара
Нова партия се роди в България тази седмица. 16 народни представители са първите й членове. Депутатите се хванаха на журналистическа шега заради мерака си да получат безплатен мобилен телефон от луксозната серия "Vertu" на "Nokia". Телевизия btv и вестник "168 часа" скроиха номер на избраниците, като от името на фалшива фирма ги поканиха на парти за промоция на култовите телефони. Парламентаристите зарязаха вота за пенсиите и хукнаха през глава за нови GSM-и. 

Във вторник десетки депутати получили покани в пощенските си кутии в Народното събрание да присъстват на презентация на последен модел от луксозната марка. Цената на обикновен телефон Vertu почва от 5000 лева и може да стигне над 15 000 лева според екстрите. Смешното в случая е, че поканата била разписана от Клаус Барби, известен още като Касапина от Лион, издирван години наред нацистки военнопрестъпник. Най - отдолу пишело, че в знак на уважение присъстващите ще получат като подарък мобилен телефон "Vertu". 

Журналистите наели конгресна зала в елитен столичен хотел и зачакали "жертвите". Те не закъснели. ГЕРБ-ерът Лъчезар Иванов бил сред първите да си получи подаръчето. Не закъсняла и колежката му Геновева Алексиева, която съвсем наскоро пък бе отстранена от зам.-председателското място в две парламентарни комисии - социалната и здравната. 

От БСП се появил Румен Такоров, поканен вероятно като зам.-председател на комисията по транспорта и телекомуникациите. От ДПС се явили трима - Митхат Метин, Ердоан Ахмедов и Петя Раева. Независимите депутати също не останали по-назад. Димитър Чукарски, Марио Тагарински и Венци Върбанов били сред "предпочетените" от Клаус Барби. Като депутати със стаж обаче Тагарински и Върбанов пратили племенника на Тагарински, който е и негов сътрудник в парламента да види какво е положението. Момчето бързо схванало, че има нещо съмнително, което спасило двамата независими депутати от неминуемия резил. От "Атака" на въдицата се хванал Кирил Гумнеров. На някои от депутатите дори са звъняли по телефона, за да ги поканят.

0 коментара:

Публикуване на коментар