27 декември 2010 г.

Прокурор пръсна 5 бона в хотел на Шарлопов

0 коментара
Близо 100 държавни обвинители от Пиринско “удави” в лукса на 5-звездния парк-хотел “Пирин” в Сандански окръжният прокурор на Благоевград Елка Атанасова. Хотелът е собственост на бившия журналист Стефан Шарлопов.

За втори път “слугите” на Темида се насладиха на лукса и забравиха до ранния следобед на следващия ден да се върнат на работа, пише знаменитият благоевградски вестник „Струма“. Прокуратурата остана на автопилот или на малкото съвестни обвинители, които рискуваха да не уважат шефската идея за коледен купон извън областния град.

Историята с банкета се разигра от 16-и декември следобед до 17-и. С връзките на поста си Е. Атанасова, която е от Сандански, уреди кувертите от по 100 лв. на глава, включително и другите екстри на комплекса. Някои от прокурорите предпочетоха веднага след тържеството да се приберат по домовете си с организирания транспорт.

Дали заради 13-ата заплата, която и тази година не пропусна магистратите, за разлика от много други държавни чиновници и служители в частни фирми, прокурорите избраха отново да се събират извън Благоевград. Миналата година за новогодишния банкет и за Деня на конституцията на 16 април прокурорите от областта се събраха в Банско. Друг е въпросът, че прокурор -1 на Пиринско “забрави” да се отчете на гражданите, от чиито данъци тя напъха в джоба си през декември 5000 лв. заплата, какво е свършила през 2010 г.

Далеч по-скромен бе купонът за Нова година на магистратите и съдебните администратори в Районен съд - Благоевград, които срещу 25 лева куверт се забавляваха в благоевградското заведение “Ринг” в кв. “Еленово”. Без предварителна уговорка банкетът на районните магистрати съвпадна и с купона на съдебната охрана, които също решиха да се повеселят в заведението “Ринг” и се откроиха с овладени до съвършенство хора.

Районен съдия Лилия Масева не успя да уважи колегите си за коледния банкет, тъй като предпочете да заведе сина си на столично представление, за което от дълго време била купила билети.Благоевградските окръжни съдии, за да останат незабелязани, избраха да се повеселят скромно преди дългите празници в ресторант “Сити парк” в Бачиново край Благоевград.

0 коментара:

Публикуване на коментар