20 декември 2010 г.

Дилма Русеф скара Бойко и Гоце

0 коментара
Нов скандал набира сили между президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов. Този път кавгата между двамата e свързана с това кой от двамата трябва да присъства на церемонията по встъпването в длъжност на президента на Бразилия – българката Дилма Русеф. 
 
Борисов вече обяви, че заминава за Бразилия на 1-ви януари, за да наблюдава на живо церемонията на Русеф. Пред медиите премиерът заяви, че поканата на бразилското външно министерство е изпратена до него, а не до президента Първанов, въпреки че последният все още е държавен глава. „От Европа друг държавник не е канен, това е голяма чест за България”, се похвали още Борисов. По – късно говорителката на външно министерство Весела Чернева неволно го опроверга пред сайта "Аргументи". Тя съобщи, че поканата на Дилма Русеф е „бланкетна” (т. е.шаблонна) за повечето държавни ръководители, което показа за пореден път традиционното самохвалство на Борисов.

Политици от БСП твърдят, че поканата е била скрита от Гоце по нареждане на външния министър. Николай Младенов преценил, че делегацията за Бразилия ще се води от премиера Бойко Борисов, а не от Първанов.

0 коментара:

Публикуване на коментар