21 декември 2010 г.

Трактора плати на „София прес“

0 коментара
Алексей Петров плати днес по официална фактура цялата дължима сума от 1965 лв. плюс 20% ДДС на екипа на пресклуб „София прес”. С това приключи сагата, която намери широк отзвук в много интернет и печатни медии. Отношенията между Алексей Петров и екипа на пресклуба са изчистени и приключени благополучно.

Недоразумението, визиращо огромната за нашите тарифи дължима сума от 38 хил. лв., което придоби печална известност през последните дни, е вследствие на нелоялно и некоректно отношение на колеги от новинарски сайтове, блогове и вестник „Атака”, които без допълнителна проверка са пренаписали и интерпретирали материала на главния редактор на ИА „София прес” Велислав Русев „Гласът на камилчето”. Нито един репортер не е разговарял по проблема лично с Велислав Русев, нито с някого от екипа на агенцията.

Приемаме случката и благополучния изход от нея като доказателство за силата на медиите и информационните агенции в частност. Благодарни сме и на колегите, които коректно и с позоваване на ИА „София прес” препубликуваха материала на Велислав Русев.

0 коментара:

Публикуване на коментар