1 декември 2010 г.

Малоумен клип пази България от СПИН

0 коментара
В 30-секунден видеоклип "вирусът" на ХИВ обяснява, че причинява СПИН и пита: "Знаете ли откъде ви влизам?", след което си отговаря сам - през "парадния вход", през "задния двор". "Пробвам и през свирката", продължава смеещият се глас на "вируса". Клипчето е изработено във връзка с националната АНТИСПИН кампания, която тази година е под надслов: "Презерватирай се".

Самият надслов "Презерватирай се" пък е творчески откраднат от популярната американска комедия "Как да разкараме гаджето си за 10 дни". В нея главния герой е рекламен специалист, който измисля слогана "Захаросай се" за маркетинговата стратегия на световна компания за бижута. 

Оказа се, че зад "нестандартния" клип стои нестандартен човек. Видеото е изработено от "Фен ТВ", а ръководител на творческия екип е известният хомосексуалист Камен Воденичаров. Изработката на видеото струва 11 хил. лв. и е финансирано със средства на Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Договор за излъчвания на клипа по телевизиите няма.

0 коментара:

Публикуване на коментар