30 ноември 2010 г.

Депутатка изгони конкурент от "Пампорово"

1 коментара
Областната управа в Смолян поиска временното отстраняване на директора на държавното горско стопанство в "Пампорово" Тихомир Ников.  Чиновникът е собственик на хотел, който се намира пред пистата "Снежанка - 2. Близо до имота на Ников, хотелски комплекс има депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова. "Очко - холидейс" се стопанисва от съпруга на народната представителка  - Никола Проданов. До започването на строежа от Ников, депутатският имот беше единственият там и бе предпочитано място за конспиративни срещи от депутати и министри.

В "Очко холидейс" най-често са забелязвани двамата бивши земеделски министри от ДПС Мехмед Дикме и Нихат Кабил. Именно там Николай Проданов запознава баджанака си Мирослав Найденов с ексминистрите, което дава и старт на политическата кариера на сегашния шеф на българското земеделие. 

Тихомир Ников е подчинен на Мирослав Найденов. За да не бъдат обвинени в шуробаджанащина и конфликт на интереси, двамата баджанаци са предприели завоалиран начин за отстраняването му от длъжност. С тази задача е натоварена областната управа. Според нея, теренът на плаца пред пистата Снежанка-2, където е хотелът на Ников, е бил държавна горска ливада до началото на 2005 г., когато е реституиран на частници. След това се сменят трима собственици, като последният от тях - хотелиер, разделя терена с Тихомир Ников.

Под прозорците на новостроящата се сграда след година ще финишират състезателите от Европейската купа по ски. Сделките с апетитния терен обаче са декларирани доста евтино. При първата покупка през 2005 г. квадратният метър земя е оценен на 20 стотинки, а при следващата сделка след седмица са броени по 1 лев на квадрат.

1 коментара:

Публикуване на коментар