14 ноември 2010 г.

България капитулира пред Путин

0 коментара
"Към пълната, но засега не безусловна капитулация пред Русия България крачеше от три години". Така започна вечерният съботен репортаж от София за централната новинарска емисия на държавния канал "Россия 1".

Специалният пратеник на телевизията Ася Емелянова изтъква, че в най-критичния момент в навечерието на съглашението се е намесил "добрият приятел на Бойко Борисов - италианският премиер Силвио Берлускони".

Репортажът продължава с размразяването на проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" и разказва, че "няма как да бъде другояче в страна, централният булевард на чиято столица се казва "Цар Освободител" по името на руския император Александър ІІ, катедралният храм е кръстен на Александър Невски, а на улица "Московска" зад руската черква има паметник на руския поет Александър Пушкин".

"Три години е нищо пред многовековната дружба - просто поемане на дъх преди началото на големи съвместни проекти", продължава репортажът, а обобщението на телевизионния канал е, че "политическото решение за включването на България в западната орбита още не означава, че икономиката и манталитетът също ще станат западни".

0 коментара:

Публикуване на коментар