15 ноември 2010 г.

Цветан Василев отново поиска "Ботев"

2 коментара
Близката до ДПС Корпоративна търговска банка поиска отново собствеността на пловдивския футболен клуб "Ботев". Шефът на трезора Цветан Василев е отправил покана до ръководството на "Ботев" за създаване на съвместно акционерно дружество.

Управителният съвет на „жълто-черното" сдружение се събра спешно в неделя вечерта, за да обсъди офертата. На пловдивските ръководители Цветан Василев е предложил създаване на съвместно акционерно дружество. Както е известно, Ботев бе възроден през лятото от феновете на клуба, които се явяват и единствените реални собственици.

Председателят на УС, Марин Бакалов съобщи че в петък тази седмица е се проведе среща, на която са поканени всички членове на сдружението. Те ще бъдат подробно запознати с оефратата на банкера на ДПС.  Ако предложението бъде прието, това ще означава промяна формата на управление в най-стария български клуб. В момента най-важните решения се вземат от общото събрание, в което право на глас имат близо 240 човека.

Това е поредния опит на Корпоративна банка да придобие пловдивския клуб. Преди 2 години чрез управляващиата медиите на ДПС Ирена Кръстева, банката сключи предварителен договор на продажба на тима. Впоследствие бившият собственик Димитър Христолов се отказа от сделката.

2 коментара:

Публикуване на коментар