27 ноември 2010 г.

Бербатов вкара пет гола и влезе в историята

1 коментара
Българският нападател на "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов влезе в историята на английския футбол, след като отбеляза пет попадения при днешния успех над "Блекбърн Роувърс" със 7:1. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол се присъедини към Алън Шиърър, Анди Коул и Джърмейн Дефоу, които вече имат реализирани по пет гола в една среща в ерата на Висшата лига на Англия. 

Головата фиеста на Бербатов започна още във 2-та минута, когато едно центриране от левия фланг бе свалено с глава от Уейн Рууни в краката на българина, а той елегантно оплете топката в мрежата на Пол Робинсън. Парк Джи-Сун увеличи резултата на 2:0 в 23-та минута след хубава асистенция на Рууни. Бербатов направи 3:0 в 27-та минута, след като пресрещна една лошо върната топка към вратаря на "Роувърс" и с мощен удар оплете кълбото в мрежата на гостите. Българинът оформи своя хеттрик от близко разстояние в 47-та минута, а Луиш Нани увеличи на 5:0 само минута по-късно. Българският голмайстор направи 6:0 в 62-та минута след разбъркване в наказателното поле на гостите, а в 70-та минута благоевгрaдчанинът реализира историческото пето попадение за 7:0. До края на мача, Кристофър Самба успя само да вкара почетно попадение за "Блекбърн" в 84-та минута и по този начин да оформи крайното 7:1. "Манчестър Юнайтед" излезе на върха в класирането на Висшата лига на Англия след днешния успех.

1 коментара:

  • 3/19/2011 3:49 сл.об.

    В момента в България има програма с помощта на Димитър Бербатов, която реално се опитва да помогне за по-здравословното израстване на нашите деца! Подкрепете кампанията като разгласявате за нейното съществуване. Адресът е: http://www.aktivniizdravi.bg. 5% от цената на всеки закупен продукт с марка Данон и лого “Активни и здрави” отиват във фонд за обновяване и изграждане на места за спорт и игра в училищата .

Публикуване на коментар