3 ноември 2010 г.

Дилма Русеф била македонска мома

1 коментара
Под заглавие "Пиринска мома води Бразилия" скопският вестник "Дневник" публикува материал за изборната победа на Дилма Русеф на президентските избори.
"Бащата на Дилма - Петър Стефанов Русев, е роден в Габрово, Пиринска Македония, България, а в 1929 година емигрирал, прогонен от комунистите", пише македонският вестник. Изданието публикува биография на Русеф. Вестникът отбелязва, че тя е с македонско потекло, поне според информация от социалната мрежа "Фейсбук".

Както е известно, бразилката с българско потекло, която преди дни стана първата жена президент на Бразилия, наистина има корени в Габрово, който обаче се намира в подножието на връх Шипка, в Централна Стара планина.

Вчера Дилма Русеф заяви в интервю за бразилската национална телевизия "Глобо", че е единствената българка, успяла извън страната си, поне в подобен мащаб. Тя сподели, че за нея би било трогателно да бъде посрещната в България като бразилски президент и предположи, че това ще бъде голяма емоция и за българите.  Русеф разказа още, че помагала финансово на брат си, но след като и той, и жена му починали, вече нямало с кого да поддържа връзки в България. Формално тя ще поема функциите на президент от 1 януари.

1 коментара:

  • 11/12/2010 2:11 сл.об.
    Анонимен :

    Тези македонски комплексари вече дразнят чак. След някоя и друга година ще ги видим накъде ще бягат- към нас или към Сърбия-като шиптърите им превземат тотално измислената държава.

Публикуване на коментар