30 ноември 2010 г.

Министър Миро кастрира врачанските кучета

3 коментара
Ветеринарната клиника във Враца на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов кастрира и обезпаразитява местните улични псета. Кучкарникът на министъра носи името "Компаньон" и е натоварен от местната власт да намали популацията на бездомните четириноги.

Семейният бизнес в момента се ръководи от съпругата на Мирослав Найденов- Нина, която е сестра на смолянската депутатка от ГЕРБ Даниела Дариткова. Клиниката им получава общинската поръчка, докато кмет на Враца е настоящият министър на труда и социалната политка Тотю Младенов.

Кметството е възложило на общинското дружество "Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) изпълнението на програмата за овладяване популацията на бездомните кучета. Специално обучен екип от четирима ветеринарни техници улавя безстопанствените кучета, осигурява отвеждането им във ветеринарната клиника "Компаньон", както и връщането им отново на същите места, откъдето са взети.

До тази мярка се стигна след десетки сигнали на граждани, стресирани от бездомните четириноги. Жители на квартал "Сениче" във Враца твърдят, че на полянка пред блоковете се събират по 50 псета, които не ги оставят да спят спокойно, а и са заплаха за живота им. В центъра на Враца се разхождат две кучешки банди. Едната идва от ж п гарата, другата от стария кооперативен пазар и се срещат пред магазините "Суми" и "Билла", където се води истинска война за територия, сигнализират врачани.

3 коментара:

Публикуване на коментар