3 ноември 2010 г.

Асен Урманов от Бабинци разтресе ГЕРБ

0 коментара
Лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев взриви поредната политическа бомба, като заяви, че разполага със свидетел, който твърди, че партия ГЕРБ е финансирана от фирми на "Октопода", тоест от "Лев корпорация", в частност от Алексей Петров. Става реч за родения в тетевенското село Бабинци Асен Урманов, главен свидетел по делото срещу Петров.

Според Янев, той е запознат и с корупционните практики в Столична община. Преди седмица синът му - Свилен Урманов, бил пребит с чукове в дискотека в Златна Панега. Биячите, които са заловени веднага, са осъдени и са с влязла в сила присъда за убийство, която трябва да излежават в Софийския затвор, оповести още Янев. Той заяви пред медиите, че преди дни хора от Тетевен и София му съобщили, че свидетел по делото "Октопод" е напуснал България от страх от репресии. Имал желание да се върне, за да даде показания, но искал защита от най-високо ниво. 

Урманов настоял за среща с главния прокурор Борис Велчев. Депутатът Емил Василев пък разкри, че Урманов е бил привлечен за свидетел по делото "Октопод", защото бил най-запознат с отношенията между Алексей Петров и Георги Цветанов. Припомняме, че Георги Цветанов е свидетелят по едно от обвиненията срещу бившия агент на ДАНС за изнудване и рекет. 

Соченият от Яне Янев за ключов свидетел Асен Свиленов Урманов е роден на 30 януари 1969 г. в Бабинци. Родителите му и досега живеят там. Изключително интелигентен и много свестен човек, описва го бивш полицейски шеф от Тетевен. Завършил е УНСС и ХТИ в София. Макар че живее със семейството си в столицата, Урманов никога не е късал връзката с родния си край. През 2006 г. заедно с баща си построил параклис "Покров Богородичен" на високия връх Острич над Бабинци. За това си богоугодно дело бил провъзгласен за почетен гражданин на Тетевен на 1 ноември същата година.В досегашната му биография фигурира и кметска кандидатура. 

На местните избори през 2007 г. Урманов се явил като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, за управленец на столичния район "Овча Купел". Със 739 гласа, или 5,55 % подкрепа, мераците му нямало как да се осъществят. Кмет не станал, но изградил още един параклис - този път в Горна Баня. При откриването му Асен Урманов казва: "Вярвам, че човек трябва да бъде добър и отговорен - пред себе си и пред хората. Човек трябва да има вяра, защото вярата е силата, която ни държи будни и активни. Умът мисли, а сърцето знае". Негови познати от Тетевен твърдят, че от 1997 г. работи в системата от фирми "Лев корпорация", а през 2005 г. станал член на експертния съвет по екология към Столична община. 

Като такъв бил основно действащо лице по проект за изграждане на екологичен завод за преработка на битови отпадъци на София, свързан с швейцарска компания. Проектът бил на стойност 120 млн. лв. и трябвало да бъде приключен изцяло с чуждо финансиране, но не се е състоял. До провала се стигнало, след като ръководството на Столична община поискало много голяма комисиона. Според активисти на РЗС, побоят над сина на Урманов също бил част от политическата разправа с баща му. "Имало е такъв иницидент на 16 октомври около 4 ч. сутринта", потвърди директорът на ОДМВР - Ловеч, гл. инспектор Георги Иванов. За него обаче полицията била уведомена едва в четвъртък (21 октомври) късно следобед. Това станало, след като майката се обадила в районните прокуратури в Тетевен и Ябланица. "Никакви чукове - младежът е ударен само веднъж с твърд предмет. Разпрата станала за момиче", внесе още яснота гл. инпектор Иванов. Урманов-младши не потърсил помощ, а отпътувал с приятелите си към София. Ударилият го бил установен, задържан и разпитан по случая. "Не, не ни е братовчед.

Асен е наш мно-о-ого далечен роднина. Виждали сме се от време на време за "здравей-здрасти", но от 4-5 години нямаме никакви отношения с него", каза пък Огнян, братът на Алексей Петров. За обрата в ситуацията с бившия съветник от ДАНС Огнян заяви: "Законът в България се пренебрегва и някои хора си правят, каквото си искат. Не може да тиражират неистини за брат ми, че е най-големият престъпник в страната. Виждате, че нещата вече се обръщат. Само човек без мозък (говоря за вътрешния министър Цветанов) ще тръгне без доказателства да обвинява някого".

"Ловеч прес"

0 коментара:

Публикуване на коментар