9 ноември 2010 г.

СДС поиска оставката на Миро Ирландския

0 коментара
Оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов поиска лидерът на СДС Мартин Димитров. Сините обвиниха министъра, че връща ДПС във властта, като е поверил ключови програми в земеделието отново в ръцете на кадри на Доган.

От 8 октомври т.г. агенция САПАРД ръководи кадърът на ДПС Ангел Кинанов, който бе зам.-шеф на фонд "Земеделие" при предишното правителство, а на последните парламентарни избори бе първи в листите на ДПС за 25-и МИР. Несменяем се оказа и друг кадър на ДПС - зам.-шефът на фонд "Земеделие" Мюхеттин Караоглан, който отговаря за усвояването на евросубсидиите за ниви. Кариерата на новия му началник - изпълнителния директор на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов, също потръгна по времето на ДПС.

Според сините за по-малко от месец Светослав Симеонов вече е успял да назначи своята кума и състудентка от университета Розалия Каменска за началник на т.нар. сертифициращ орган по програма "Рибарство". Върнал е за административен секретар на фонда Христо Ламбов, който изпълняваше същата длъжност по времето на Ализан Яхова. Ламбов от своя страна също е в конфликт на интереси - съпругата му Галина Ламбова е главен експерт в сектор "Полски култури" във фонд "Земеделие".

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е стартирала нова проверка за конфликт на интереси в Държавния фонд "Земеделие" и има реална опасност да се стигне до спиране на европари. Сините са категорични, е има сделка между ГЕРБ и хората на Доган за връщането на кадри на ДПС на ключови позиции във фонда.

Междувременно депутатите от ГЕРБ измислиха нов прякор на земеделския министър. Мирослав Найденов е наричан подигравателно Миро Ирландския заради аферата му със старото заразено месо отпреди няколко години. Далаверата стана причина през 2006 г. верният кадър на ДПС Найденов да бъде уволнен от поста главен секретар на НВМС.

0 коментара:

Публикуване на коментар