14 ноември 2010 г.

Гергов осъди Кеворкян за 30 000 лв.

0 коментара
Рекламният бос Красимир Гергов осъди журналиста Кеворк Кеворкян заради това, че е изричал по негов адрес неверни твърдения и обидни квалификации в публичното пространство. Според решението на Върховния касационен съд Кеворкян трябва да плати на Гергов обезщетение за морални щети от 30 000 лева плюс законната лихва върху тази сума, считано от 10 октомври 2007 г.

Водещият на „Всяка неделя” трябва да заплати по делото и 1200 лв. разноски. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Историята на делото започна през април 2007 година, когато в предаването „Коритаров LIVE” Кеворкян влезе в спор с Красимир Гергов. Той се почувства засегнат от думите на журналиста по негов адрес и затова заведе дело за морални щети.

Магистратите осъдиха Кеворкян с мотива, че с неверните си твърдения той системно е злепоставял и позорил името на Красимир Гергов в обществото. Съдът осъди журналиста да заплати обезщетение в размер на 30 000 лева на бизнесмена. Гергов обаче обжалва пред САС присъдата и настоя да бъде изплатен целият размер на претенцията – 100 000 лева.

Конфликтът между Кеворкян и Гергов датира отдавна и двамата от години водят съдебни битки. През ноември 2008 г. Комисията по досиетата оповести, че Кеворкян е бил сътрудник на Шесто управление на Държавна сигурност под агентурния псевдоним „Димитър“. Година по-късно Комисията съобщи, че Гергов също е работил в ДС – бил е разузнавач и е работил в УБО.

0 коментара:

Публикуване на коментар