20 ноември 2010 г.

Изритаха Олга Лозанова от Нова тв

0 коментара
Собствениците на Нова телевизия уволниха програмната директорка Олга Лозанова заради сринатия рейтинг на медията. Според официалното събщение на Нова тв Лозанова сама е взела решение да напусне поста, но истината е съвсем друга и я знаят всички в медийния и рекламен сектор - шуробаджанащина и далавери. Като програмен директор Олга Лозанова сътвори серия от гафове, което срина рейтинга на телевията и доведоха до пълното обезценяване на акциите й. Само преди година и половина шведите от "Модърн таймс груп" платиха рекордните 620 млн. евро за тв канала. 

Уволнената Лозанова бе увъртяна в сложни схеми с кумеца си Нико Тупарев и водещите Иван и Андрей. Повери рекордни бюджети за вулгарни предавания като "Цената на истината", Танцувай с мен", "Станция Нова" и разсипа дори рейтинга на "Биг Брадър", тъй като последният сезон бе абсолютен провал. Факт е, че докато Лозанова вземаше решенията в Нова тв, 80 процента от парите за външни продукции бяха насочвани към Нико Тупарев и приближените му Иван и Андрей. Друго обвинение към дамата е, че използва Нова телевизия за да прави високоплатени услуги на фирми и личности, клиенти на нейната пиар агенция "От до консулт". От тази схема се възползвали набедените за олигарси Борислав Дионисиев, Ветко Арабаджиев, Николай и Евгения Баневи и Николай Гигов.

Проблемът е, че докато банковата сметка на Олга Лозанова набъбвала, то в касата на Нова телевизия не влизало нищо, твърдят запознати с далаверите на чевръстата дама. Тя е обвинявана, че е заменила кон за кокошка с изпускането на шоуто за гафове "Господари на ефира" и привличането на Иван и Андрей като водещи на вечерно шоу в същия часови пояс.  Показателен факт за шуробаджанащината, царяща в ерата "Олга Лозанова", бе назначаването на Витомир Саръиванов в сутрешния блок на мястото на Милен Цветков. Впоследствие се оказа, че Витомир е любовник на доведената племенница на тв шефката Биляна, дъщеря на съпругата на брат й Георги Лозанов.

Един от малкото плюсове на Нова тв бе този, че медийният експерт е председател на СЕМ и Държавната комисия за наблюдение на телевизиите и се отнасяше благосклонно към вулгарните риалити предавания и не налагаше санкции. Стигна се дотам, че Лозанов приветства гнусното шоу "Цената на истината", задало въпроса:"Вярно ли е, че вуйчо ти е уринирал в устата?" и го обяви са "социален експеримент". В медията се твърди още, че развенчаната началника често злоупотребявала с алкохола. Лозанова идвала на работа в късния следобед с подпухнали очи, играла покер до късно предната нощ..

За момента не е известно каква ще бъде съдбата на назначените от нея водещи на сутрешния блок Витомир Саръиванов и Ели Гигова, както и на продуцента Асен Григоров. За да уреди аверите си там, Лозанова разчисти качествените кадри, което доведе до рязък спад на гледаемостта и комични коментари в гилдията относно журналистическите умения на протежетата й. Новата изпълнителна директорка Светлана Василева търси варианти да с раздели с Гигова и Саръиванов, както и изключително корумпирания шеф на блока Асен Григоров. Благодарение на Лозанова и кликата й, Нова телевизия се превърна в поръчкова медия на властта, а водещите и репортерите се изявяваха като правителствени пиари. Докато тя бе програмен директор, телевизията се използваше за поръчки срещу "врагове" на ГЕРБ и лично министър-председателя Бойко Борисов, което доведе до сриване и на авторитета й.

Олга и Георги са наследници на видната комунистическа фамилия Лозанови. Баща им е архитект Лозан Лозанов и е автор на паметника на Тодор Живков в родния му град Правец. Номенклатурното минало на Георги Лозанов не му пречи днес да се изявява като виден "антикомунист". Години наред основната тема в медийните изяви на сегашния шеф на СЕМ са "комунистите", ченгета", доносниците" и т.н. групи от хора, към които в социализма се причисляваха той и семейството му.

0 коментара:

Публикуване на коментар